ניהול החקירה: כיצד תיערך החקירה במשטרה:
החוק מגדיר 'חקירה' – "תשאול או גביית הודעה בקשר לעבירה, בידי שוטר"[1].
בדרך כלל, חקירת חשוד תיערך בתחנת המשטרה[2]. אך יש מקרים שהשוטרים עורכים "תשאול" בזירת האירוע או בדרך לתחנת המשטרה ובלי שימת לב החשוד בביצוע עבירה סבור שטרם התחילה החקירה כל זמן שלא הגיע לתחנת המשטרה ולא מקפיד על תשובותיו וכאן הוא עלול לסבך את עצמו, שכן התשאול הינו חלק מהחקירה ומיד בסמוך לאחר התשאול השוטר רושם תזכיר על מה שהשיב החשוד במסגרת התשאול.
לכן, אם הינך חשוד בביצוע עבירה עליך להיזהר משיחות "אקראיות" עם שוטרים ועם "אזרחים" בפרט בתחנת המשטרה; עליך לצאת מנקודת הנחה שכל שיחה שלך בתחנת המשטרה מוקלטת.
חקירה בשפת החשוד:
החקירה צריכה להתבצע בשפתו של החשוד או בשפה שהוא מבין ודובר אותה[3]. לכן אם חשוד בעבירה שאינו מבין טוב עברית, נחקר בשפה העברית ובסופו של יום מוגש נגדו כתב אישום, על עורך הדין להיות ער לכך כי החקירה בוצעה בניגוד להוראות החוק ויש בכך משום מחדל חקירה מהותי, שיש בכוחו להחליש את המשקל של הודעת החשוד במשטרה ובמקרים מסוימים אף לפגום בקבילות ההודעה.
תיעוד חקירת חשוד:
חקירת חשוד בתחנת המשטרה יכול שתתועד בכתב בשפת החשוד או בתיעוד חזותי (וידאו) או בתיעוד קולי (הקלטה) – מראשיתה ועד סופה – ותכלול את חילופי הדברים שנעשו בין חוקר לחשוד. יחד עם זאת, חקירת חשוד בעבירות שהעונש המרבי שנקבע להן בחוק הוא מאסר עשר שנים או יותר – תתועד בוידאו[4].
בסיום החקירה, אם החקירה תועדה בכתב, החוקר יבקש ממך לחתום על הודעתך[5]. אל תחתום לפני שקראת היטב את תוכן הודעתך. בשלב זה עליך להיות מרוכז ולקרוא היטב את כל הודעתך. אם הינך רואה כי דברים נרשמו בצורה לא מדויקת או באופן חסר ואתה עלול להסתבך אל תחשוש לדרוש מהחוקר למחוק, להוסיף או לתקן כל מה שנראה לך ורק לאחר מכן אתה רשאי לחתום על תוכן הודעתך.
אם תסרב לחתום על תוכן הודעתך, החוקר יציין על גבי ההודעה כי סירבת לחתום ואף יציין את הטעם לסירובך לחתום ככל שידוע לו[6].
ככלל, במסגרת חקירתך עדיף להשיב תשובות קצרות המתייחסות למה שנשאלת. אין טעם להאריך ולהוסיף פרטים שלא נשאלת עליהם, כל תוספת מיותרת עלולה בנסיבות מסוימות לסבך אותך.
[1] חוק סדר הדין הפלילי (חקירת חשודים), תשס"ב-2002 (להלן: "חוק חקירת חשודים").
[2] סעיף 3 לחוק חקירת חשודים.
[3] סעיף 2 לחוק חקירת חשודים.
[4] סעיפים 4, 7 ו-8 לחוק חקירת חשודים.
[5] סעיף 3 לפקודת הפרוצדורה הפלילית (עדות).
[6] סעיף 3 לפקודת הפרוצדורה הפלילית (עדות).
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי. אתר זה עומד בדרישות תקנות שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), התשע”ג-2013. האתר מותאם לתצוגה בדפדפנים הנפוצים ולשימוש בטלפון הסלולארי. מסירת מידע בפורמט נגיש – המשרד מעמיד עבור לקוחותיו אפשרות לקבלת מידע בפורמטים נגישים. מסירת המידע הינה ללא עלות ומיועדת עבור אנשים עם מוגבלות. לפניות ומידע בנושא נגישות ניתן ליצור קשר עם רכז הנגישות של המשרד שפרטיו מופיעים בהמשך ההצהרה.
נגישות המשרד
מידע אודות הנגשת המבנים ודרכי הגישה למשרדינו- קבלת קהל נעשית בתיאום מראש בלבד. כתובת המשרד: רחוב רבין 2, בסר סיטי, פתח תקווה. (קיימת חניה בתשלום במתחם בסר בקומה -2).
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.
דרכי פנייה
למרות מאמצינו להנגיש את כל חלקי האתר, יתכן ויתגלו חלקים ספציפיים שלצערנו אינם נגישים. אם נתקלתם בבעיה בנושא נגישות באתר, נשמח לקבל הערות ובקשות. אנו ממשיכים במאמצים לשפר את הנגישות באתר. פרטי רכז הנגישות במשרד שם מלא: פיני בסיס טלפון : 050-4455369 דוא”ל: pinibassis@gmail.com פרסום הצהרת הנגישות הצהרת הנגישות עודכנה ביום: 1/3/2024